Vliegende start voor nieuwe Nederlandse marketingsoftware LeadBot

Teamfoto LeadBot (1)
leadbot-jeroen
Jeroen Bos
2 min read 12 feb 2024

Amersfoort - In het jaar waar al zoveel gebeurde in marketingland, kwam er ook nog een nieuwe SaaS-organisatie bij. Een Nederlandse partij investeerde volop in een nieuwe marketingtool, die zorgt voor betere conversies door een LeadBot. Met succes, want in de eerste maanden sloten al meer dan honderd bureaus zich aan als partner, waardoor de start-up en hun tool meteen een vliegende start kende.

Nieuwe Nederlandse softwaretool

LeadBot is ontwikkeld met het oog op de wensen van de consument en de doelstellingen van de marketeer. Een websitebezoeker wil snel de juiste informatie op de website vinden en een marketeer stuurt aan op de juiste conversies. Daarnaast is er vanuit de consument behoefte aan contact, waar LeadBot zich onderscheidt ten opzichte van de - veelal door consumenten gevreesde - chatbots. De bedenkers van LeadBot hebben een oplossing gevonden. LeadBot begroet de websitebezoeker, toont de belangrijkste knoppen op de website en verlaagt zo de drempel om contact op te nemen.

Reden van succesvolle start

Na twee jaar van ontwikkelen is LeadBot afgelopen jaar op de markt gekomen. De tool is interessant voor zowel B2B- als B2C-bedrijven en richt zich door middel van een partnersamenwerking op Nederlandse digital marketing- en webbureaus. Dat de tool een toevoeging blijkt voor veel specialisten uit de marketingwereld blijkt uit de aantallen geïnstalleerde LeadBots.

Waarom bureaus voor LeadBot kiezen

Veel bureaus kiezen voor LeadBot, omdat de bot volledig naar eigen wens in te richten is, samen met het feit dat de website niet inlevert op laadtijd en alle stappen meetbaar zijn binnen Google Analytics 4. Binnen een aantal maanden sloten ruim honderd web, marketing- en communicatiebureaus zich aan als partner. Een succes waar de eigenaren van de start-up op hoopten, maar niet van hadden durven dromen.

Ontwikkeld vanuit een marketingvisie

LeadBot is gecreëerd op basis van de ervaringen van digitale marketeers, voor marketeers. De eigenaren van LeadBot komen zelf uit de bureauwereld en weten daardoor exact wat er speelt binnen consultancy en marketing. Wat opvalt, is het verdienmodel van deze tool. Waar veel SaaS-bedrijven bepaalde functies alleen aanbieden bij grootschalig gebruik, biedt LeadBot alle mogelijkheden aan binnen elk pakket. Jeroen Bos, mede-eigenaar van LeadBot vertelt daarover het volgende: ‘’We hebben bewust voor een scherpe prijs-kwaliteitverhouding gekozen en de features voor iedereen beschikbaar gemaakt. Zo kunnen websites met lagere aantallen websitebezoekers, ook gebruik maken van alle mogelijkheden. Voor ons een logisch besluit, want anders hebben we volop geïnvesteerd in allerlei features, die je alleen voor een selecte groep klanten benut.”

Eerste ervaringen

Dat de tool zijn werk doet, blijkt uit de resultaten. Elke dag worden er nieuwe LeadBots aangemaakt. Veelal vanuit een standaard template, maar ook steeds vaker vanuit een strategische boomstructuur, waardoor marketeers zelf een LeadBot op maat implementeren. Marijke van den Berg, partner manager legt daarover het volgende uit: ‘’Veel marketeers komen enthousiast bij mij terug na de proefperiode. Ze behalen niet alleen een hoger conversiepercentage, maar merken ook op dat de leads van betere kwaliteit zijn. Dankzij de juiste koppelingen met verschillende afdelingen worden de leads effectief opgevolgd. Dit leidt tot een verbeterde samenwerking tussen marketing, sales en andere afdelingen.”

Ambitie

De mensen achter LeadBot hebben duidelijk grote ambities. Met alleen al 2,2 miljoen bedrijven en duizenden bureaus in Nederland, zien ze veel ruimte voor websites om te verbeteren met behulp van LeadBot. Hun tool staat als een huis, en de focus ligt nu op het veroveren van eerst de Nederlandse en daarna de buitenlandse markt.
leadbot-jeroen
Jeroen Bos Co-Owner LeadBot