70% van de contactaanvragen bij Mandelo gaat via LeadBot

leadbot-mockup
leadbot-lammert
Lammert Heek
2 min read 14 sept 2022 Leadgeneratie

Mandelo is gespecialiseerd in digital branding en helpt organisaties bij positionering, identiteit en digitale oplossingen. Hun doel is om het onderscheidende vermogen van een organisatie te laten zien op een manier die blijft hangen. Ze hebben gekozen voor LeadBot als aanvulling op hun eigen website om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren en om op een laagdrempelige manier in contact te komen met de websitebezoeker.

Waarom LeadBot?

In de afgelopen vier jaar heeft Mandelo verschillende chatbots uitgeprobeerd en sinds een aantal maanden zijn ze overgestapt naar LeadBot. Theo legt uit: “Voor ons is het belangrijk dat we LeadBot volledig naar onze wensen kunnen aanpassen. Aangezien onze website sterk gericht is op de uitstraling, moet de chatbot hier ook goed op aansluiten. Daarnaast ligt binnen onze website de nadruk minder op conversie. Met LeadBot lossen we dit eenvoudig op door de belangrijkste knoppen binnen onze LeadBot te tonen. Naast het tonen van de belangrijkste conversies, zorgt LeadBot ervoor dat we bezoekers eenvoudig door kunnen verwijzen naar specifieke pagina’s.”


Hoe Mandelo gebruik maakt van LeadBot

Voor Mandelo zijn de volgende conversies erg belangrijk:

  • Sturen op offerte aanvragen
  • Het tonen van laagdrempelige contactopties
  • Het kunnen downloaden van de bureaupresentatie

Deze elementen hebben zij in hun LeadBot verwerkt. Daarbij is het kunnen aanvragen van een offerte de belangrijkste. Omdat elk element binnen LeadBot aanpasbaar is, hebben zij deze button voorzien van een opvallende kleur.

LeadBot op de website van Mandelo:

LeadBot na klik op ‘bureaupresentatie downloaden’:

LeadBot na klik op ‘ik heb een vraag’:

Resultaat

Sinds LeadBot op de website van Mandelo staat maken websitebezoekers er veel gebruik van: maar liefst 70% van de contactaanvragen gaat via LeadBot. Bovendien wordt de bureaupresentatie regelmatig gedownload. Theo licht toe: “De bureaupresentatie wordt nu meer gedownload dan in de periode voor we LeadBot gebruikten. Daarnaast wordt de Whatsapp knop het meest gebruikt, dat werkt fijn omdat het contact dan sneller gaat.” Wil jij ook meer websitebezoekers omzetten in leads? Probeer LeadBot gratis 30 dagen uit.

leadbot-lammert
Lammert Heek Co-Founder LeadBot