Een boost in het aantal aanvragen voor Beterbad

Beterbad LeadBot
leadbot-jeroen
Jeroen Bos
3 min read 20 nov 2023 Leadgeneratie

Beterbad is een familiebedrijf gevestigd in Dronten dat zich specialiseert in het renoveren van badkamers. Dit doen zij voor zowel particulieren als voor hotels, recreatieparken en dergelijke organisaties. Wat Beterbad speciaal maakt, zijn de snelle en eenvoudige renovaties die kunnen worden gerealiseerd. Denk hierbij aan badwissels en het vervangen van een bad door een inloopdouche. Vaak kan dit al in één dag worden gerealiseerd. Beterbad gebruikt hierbij hoogwaardige badkamerproducten die zij zelf produceren.

Waarom LeadBot?

Bij Beterbad vinden ze het belangrijk dat het proces van het aanvragen van een renovatie offerte zo toegankelijk mogelijk wordt gemaakt. Dit omdat ze begrijpen dat mensen in eerste instantie graag willen weten welke mogelijkheden er zijn. Het besluit om een renovatie te starten is geen lichte overweging, dus is direct en bruikbaar advies een belangrijke factor in het beslissingsproces. Beterbad streeft ernaar om bezoekers van de website in staat te stellen moeiteloos en snel contact op te nemen, ongeacht waar ze zich op de website bevinden. Bij Beterbad geloven ze dat directe toegang tot deskundig advies de sleutel is tot het nemen van weloverwogen beslissingen. Daarin is LeadBot in dit geval een waardevolle aanvulling.


De inzet van LeadBot voor Beterbad

Beterbad heeft LeadBot op een vrij concrete en eenvoudige wijze toegepast. De gebruiker kan namelijk met een paar klikken vinden waar ze naar op zoek zijn. De LeadBot toont drie duidelijke call-to-actions, namelijk: offerte aanvragen, contact opnemen en brochure downloaden.

  • Offerte aanvragen: Via deze optie is er via een kort formulier gemakkelijk een offerte aan te vragen. Dit hebben ze bij Beterbad zo kort mogelijk gehouden. Ze vragen hier bijvoorbeeld alleen naar de contactgegevens en stellen de vraag wat de bezoeker wil renoveren. Hierna worden de aanvragen opgevolgd door de serviceafdeling.
  • Contact opnemen: Deze optie is uiteraard onmisbaar. Vanuit hier kan de bezoeker zeer snel en eenvoudig telefonisch contact opnemen of een e-mail versturen.
  • Brochure downloaden: naast het tonen van belangrijke knoppen kan er binnen LeadBot eenvoudig naar specifieke pagina’s gelinkt worden. Het downloaden van de brochure is voor Beterbad een belangrijke conversie. Vanuit LeadBot kunnen bezoekers daarom direct naar de pagina waar de brochure aan te vragen is.

Resultaat

Sinds de inzet van LeadBot ziet Beterbad een duidelijke stijging in het aantal aanvragen. Voorheen werden er enkel traditionele contact- en offerteformulieren getoond. Deze traditionele formulieren worden nog steeds ingevuld, echter zien ze dat de inzet van LeadBot een flinke boost in het aantal aanvragen heeft gegenereerd. In 1.5 maand tijd zijn via  LeadBot de volgende conversies behaald.

  • 33 offerte aanvragen via LeadBot.
  • 21 telefoongesprekken via LeadBot.
  • 63 klikken naar de brochure pagina.

Ook starten met het genereren van extra leads via jouw website? Meld je dan gratis aan voor LeadBot en start jouw gratis 30 dagen proefperiode!

leadbot-jeroen
Jeroen Bos Co-Owner LeadBot